Bromfiets

 

De eerste stap naar je scooter rijbewijs is het behalen van het scooter theorie examen bij het CBR. Geen moeilijke opgave, maar je zult je wel goed moeten voorbereiden hierop. Geen zin om in de boeken te duiken? Geen probleem! Bij atlasdrive hebben we een zeer effectieve leermethode ontwikkeld aan de hand van examengerichte oefenvragen. Schrijf je direct in! 

Scooter theorie examen 

Wanneer je 16 jaar bent mag je op een scooter rijden. Daar heb je natuurlijk wel een scooter rijbewijs voor nodig. Om in aanmerking te komen voor een scooter rijbewijs zul je het scooter theorie examen en een praktijk examen moeten doen. Het scooter theorie examen mag je al doen vanaf het moment dat je 15,5 jaar bent. Zo kun je gelijk aan de slag met je praktijkexamen bij het CBR als je 16 jaar bent. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk op de scooter kunnen rijden. Geen tijd te verliezen dus! 

Op het CBR scooter theorie examen laat je zien dat je alle verkeersregels kent en inzicht hebt in uiteenlopende verkeerssituaties. Op deze manier ben je geen gevaar voor jezelf en anderen. Het theorie scooter examen bij het CBR bestaat uit 50 vragen. Je hebt 30 minuten de tijd om al deze vragen te beantwoorden. Dit lijkt weinig, maar het is ruim voldoende wanneer jij je goed hebt voorbereid. Om het CBR scooter theorie te halen moet je minimaal 44 antwoorden goed hebben beantwoord. Geen probleem natuurlijk wanneer jij alle regels kent. 

Scooter theorie oefenen 

Om het theorie-examen scooter bij het CBR te doen is het vooral oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Maar om nu vele avonden in de boeken te duiken of achter de computer te zitten? Daar heeft niet iedereen trek in. Dat snappen wij bij Atlasdrive ook wel. Daarom hebben wij een leermethode ontwikkeld waarmee jij je snel klaarstoomt voor het CBR scooter theorie examen. Met onze examengerichte oefeningen ben jij in no time klaar voor het scooter theorie examen. Met de hoogste kans van slagen natuurlijk. Zodat jij zo snel mogelijk rond kan scheuren op je scooter. Waar wacht je nog op?

Veel gestelde vragen over het scooter theorie 

Heb ik een rijbewijs nodig voor een scooter? 

Voor het besturen van een bromfiets, scooter of snorfiets heb je een bromfietsrijbewijs nodig. Met het bromfietsrijbewijs AM kun je elke soort bromfiets besturen. Om dit bromfietsrijbewijs te halen zul je naast het praktijkexamen ook het scooter theorie examen bij het CBR moeten doen. Met een goede voorbereiding lukt dit zo. 

Wat moet ik doen om mijn scooter rijbewijs te halen? 

Wanneer je al een motor- (rijbewijs A) of autorijbewijs (rijbewijs B) hebt, dan wordt het bromfietsrijbewijs AM automatisch bijgeschreven op je rijbewijs. Heb je nog geen rijbewijs? Dan zul je een scooter theorie examen en een praktijk examen bij het CBR moeten doen. Voor het scooter theorie examen zul jij je zeer goed moeten voorbereiden. 

Hoe duur is het theorie examen scooter? 

De kosten van het scooter theorie examen bij het CBR bedragen €34,50. Wanneer je in de avond of in het weekend het theorie examen scooter wilt doen dan betaal je bovendien €4,75 toeslag. Het is daarom van groot belang om je goed voor te bereiden op het scooter theorie examen om te voorkomen dat je extra kosten moet maken om het scooter theorie examen nogmaals te doen. 

Wat is het verschil tussen een bromfiets theorie examen en een scooter theorie examen? 

Er is geen verschil! Bij het CBR wordt het nog steeds bromfiets theorie examen genoemd, terwijl er nauwelijks nog bromfietsen worden bereden. Bijna iedereen rijdt op een scooter. Officieel is een scooter ook een type bromfiets. Vandaar dat een scooterrijbewijs eigenlijk bromfietsrijbewijs heet.