FAQ

Ik wil snel mijn rijbewijs halen kan dat?

Ja. Met de Snelcursus kun je in 3 tot 4 weken tijd je rijbewijs halen.

Vanaf 16,5 jaar rijles?

Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan nemen. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen afleggen.  Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18de in de auto rijden samen met een coach.  Vanaf 18e mag je zelfstandig de weg op.

Mag ik ook in het buitenland begeleid rijden?

Nee, dat mag niet. Zodra je geslaagd bent, is het alleen binnen Nederland toegestaan om als 17-jarige met coach auto te rijden.

Waarom een proefles?

Een proefles is heel belangrijk en heeft zeker nut  voor zowel de leerling als voor de instructeur, daarin kan een leerling  b.v ervaren hoe de rijles wordt gegeven, hoe vriendelijk en geduldig de instructeur is. Bovendien kan de instructeur kijken hoe een leerling reageert op instructies en inschatting maakt over de nodige lesuren om voorbereid te zijn voor het praktijk examen.

Wat kost een rijles?

De prijs van een rijles van 60 min is € 40,-. De pakketten zijn zeer voordelig

Kan ik meteen beginnen met rijles?

Ja. Je kunt meteen starten. Meld je aan via onze (link)aanmeldingsformulier of telefonisch, dan wordt er contact met jou opgenomen om een vrijblijvende proefles in te plannen.

Krijg ik rijles van dezelfde rij-instructeur/trice?

Ja. In het geval dat jouw rij-instructeur niet kan vanwege gezondheids /prive-redenen, dan zullen wij in overleg met jou een alternatief aanbieden.

In wat voor auto krijg ik les?

We geven rijles in verschillende merken auto’s van klein tot groot allemaal goedgekeurd, veilig, milieuvriendelijk en schoon.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?

Dit is sterk afhankelijk van jouw eigen leerstijl, ervaring en ontwikkeling in de auto. Het gemiddeld aantal rijlessen in Amsterdam n ligt rond de 40 à 50 rijlessen. Een vlotte leerling kan soms al afrijden met 30 a 35 rijlessen.

Hoeveel minuten duurt een rijles?

Al onze rijlessen hebben de duur van 60 minuten. Lessen in blokuren (120 minuten) is altijd mogelijk.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik rijles krijg?

Ja. Je kunt zelf, samen met je rij-instructeur/trice of met een medewerker van rijschool Atlas je lesuren vooruit inplannen.

Is het mogelijk om in het weekend rijles te krijgen?

Ja. We geven rijles ook in het weekend. Van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Is het mogelijk in de avonduren les te krijgen?

Ja. We geven rijles ook in de avond tot 18:00 in de wintertijden en tot 21:00 in de zomertijden.

Kan ik samen met een vriend(in) lessen volgen?

Uiteraard, mits jullie allebei akkoord zijn.

Kan ik ook in mijn eigen tempo bij jullie rijschool lessen?

Ja. Wil je in je eigen tempo je rijopleiding volgen? Dat kan zeker bij ons, en zult gesteund worden door onze team in alle opzichten. Het maakt niet uit of je heel snel wilt afrijden of juist op je gemak de rijopleiding wilt afronden. Voor ieder wat wils.

Kan ik al rijles nemen zonder theoriecertificaat?

Ja, je kunt gewoon beginnen met lessen. Je hoeft pas in het bezit te zijn van je theoriecertificaat bij het afnemen van een tussentijdse toets of bij jouw praktijkexamen.

Kan ik ook contant in de auto afrekenen?

Ja, dit is mogelijk. Aan het einde van jouw rijles kun je aan je instructeur het lesgeld betalen.

Word ik thuis opgehaald en weer afgezet?

Als je woonachtig bent binnen onze werkregio word je thuis opgehaald en weer thuis afgezet. Het is ook mogelijk met je rij-intructeur een vooraf afgesproken opstapplaats af te spreken, Wij raden onze leerlingen aan om dichtbij de examenroute opgehaald te worden om zo goed mogelijk gebruik te maken de lesminuten.

Welke voertuigen mag ik rijden met rijbewijs B?

Met Rijbewijs B mag je een personenauto t/m 3.500 kg besturen en maximaal acht personen naast jou vervoeren, bovendien kun je met rijbewijs B brommobiel en brom/snorfiets rijden

Hoe lang is een theoriecertificaat geldig?

Vanaf 1 november 2011 is het theoriecertificaat voor auto, motor en bromfiets anderhalf jaar geldig.

Mag ik al rijles volgen als ik mijn theorie-examen nog niet heb gehaald?

Jazeker, dat is geen probleem. De één vindt het prettig om dit tegelijkertijd te doen, terwijl de ander liever eerst de theorie haalt en dan pas begint met lessen. Dit is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. Houd wel rekening met het feit dat je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig is.

Kan ik ook rijles krijgen van een vrouw?

Ja, Er zijn ook rij-instructrices werkzaam bij rijschool Atlas

Is het mogelijk om in één week meerdere rijlessen bij jullie rijschool te nemen?

Ja. Dat is zeker mogelijk in afstemming met de rij-instructeur.

Kan ik tijdens mijn rijopleiding van instructeur veranderen?

Ja, Niet iedereen past even goed bij elkaar. Misschien vind je het prettiger om les te krijgen van een vrouwelijke rij-instructeur, of wil je graag
iemand die gespecialiseerd is in omgaan met rijangst. Mocht je er tijdens je rijlessen achter komen dat je geen ‘klik’ hebt met je instructeur,
geef het dan gerust bij ons aan. Wij gaan dan direct kijken naar de mogelijkheden, zodat je op een prettige manier verder kunt met je rijlessen.

Wat is een Gezondheidsverklaring?

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor jouw eigen veiligheid en die van de andere weggebruikers. Om te mogen rijden moet je daarom volgens de wet ‘rijgeschikt’ zijn. Dat wil zeggen: geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Heb je bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of een beperking? Of gebruik je medicijnen die invloed hebben op hoe je rijdt? Dan mag je niet altijd de weg op.

Om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen, stelt het CBR je een aantal vragen over je gezondheid. Deze vragen staan op het formulier “Gezondheidsverklaring” en die moet je eerlijk beantwoorden.

Zonder deze Gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden!

Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend.

Kan ik een rijles pakket ook in termijnen betalen?

Kan ik een rijles pakket ook in termijnen betalen?

Waarom moet ik de rijschool machtigen met mijn DigiD?

Voordat rijschool Atlas tussentijdse toets en/of praktijkexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een DigiD machtiging, zonder machtiging kunnen wij helaas geen genoemde examens reserveren.

Waarom een opfriscursus?

  • Angsten overwinnen
  • Rijtechnieken opfrissen
  • Vol zelfvertrouwen achter het stuur
  • Zelfstandig en veilig deelnemen aan het verkeer
  • Actuele verkeerskennis vergroten

Wat is er anders aan het faalangstexamen?

Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen.

Hoelang duurt een faalangstexamen?

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 min. Het begint met een intakegesprek waarin je rustig je situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden. In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om je op je gemak te stellen.

Ik heb rijles bij een andere rijschool en wil van rijschool veranderen?

Dat is mogelijk, als jij je prettiger voelt bij onze rijschool dan ben je welkom.

vraag Als ik zak voor mijn praktijkexamen, hoe snel kan ik dan op herexamen?

De wachttijd voor een herexamen 3 tot 4 weken. Het CBR heeft als regel dat wanneer je zakt  je 2 weken moet wachten, om opnieuw  het rijexamen te mogen doen.

Hoelang duurt een rijexamen?

antwoord

Het praktijkexamen duurt normaal gezien ongeveer 50 min. Hierin zitten ook het voorbereidend gesprek en de nabespreking van het examen zelf. In principe moet je erop rekenen dat je gemiddeld 30 a 45 min je vaardigheden kunt laten zien aan de examinator. Je mag gerust zelfverzekerd zijn dit zal je rijstijl goed doen. Normaliter mag de instructeur meerijden tijdens het examen. Sommige mensen vinden dit prettig anderen hebben dit liever niet. Toch raden we je aan, wanneer dit mogelijk is, je instructeur mee te laten instappen. Ook hij of zij kan je na het examen precies vertellen wat je goed of juist minder goed hebt gedaan.

Wat neem je mee naar het praktijkexamen?

De oproepkaart (krijg je gemaild van CBR of krijg van ons), eventueel het adviesformulier van je tussentijdse toets, een wettelijk toegestaan en geldig identiteitsbewijs.

Hoe lang van te voren kan ik een rijles annuleren?

Het annuleren van een rijles dient minimaal 24 uur voor aanvang te geschieden. Een rijles die korter dan 24 uur voor aanvang is geannuleerd, wordt volledig in rekening gebracht.

Voor wie is de opfriscursus?

De opfriscursus is bijvoorbeeld geschikt voor automobilisten die:

  • Al een tijdje niet hebben gereden en onzeker zijn in het verkeer
  • De snelweg niet op durven
  • Moeite hebben met parkeren
  • Moeite hebben met verkeersregels/borden ….

Ik heb een rijbewijs maar ik ben bang en durf niet meer auto te rijden?

Autorijden zou voor iedereen een plezier moeten zijn. Merk je echter dat je niet met plezier in de auto stapt, of de auto helemaal niet meer pakt omdat je je onzeker voelt in het verkeer? Dan is de opfriscursus van rijschool Atlas de oplossing.

Het opfrispakket bestaat uit een paar rijlessen. De rijlessen worden afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Tijdens de opfriscursus werk je aan je zelfvertrouwen en krijg je de auto weer volledig onder controle. Samen met een vakbekwame rij-instructeur van rijschool Atlas bepaal je de inhoud van de rijlessen. Je kunt zelf aangeven welke verkeerssituaties je lastig vindt en graag extra wilt oefenen. Na het volgen van de opfriscursus ga je weer met plezier en vol vertrouwen de weg op!