Praktijklessen

Autorijles

Jouw rijbewijs bij ons!

Wil jij je rijbewijs halen en ben je opzoek naar een goede en betrouwbare rijschool met een hoog slagingspercentage? Dan is onze rijschool “AtlasDrive” in Amsterdam de rijschool die aan al jouw wensen voldoet.

Rijschool Atlas biedt jou een rijopleiding op maat aan, er wordt heel goed gekeken naar wat jij eventueel al kan en wat de verbeter punten zijn, aan de hand daarvan wordt er een lesplan opgesteld, daarnaast kun je de rijlessen inplannen wanneer het jou uitkomt, zowel tijdens de kantooruren als in de avonduren of in het weekend.

Om je goed voor te bereiden op het rijexamen, zorgen wij ervoor dat jij zoveel mogelijk in het examengebied gaat rijden, zo raak je bekend met de examenroutes, waardoor jouw slagingskans fors zal toenemen.

Alle  vorderingen zullen aan de hand van een instructiekaart nauwkeurig worden bijgehouden door de rij-instructeur .

Onze rijlessen zijn opgebouwd volgens de normen en richtlijnen van het CBR, zodat onze leerlingen vlekkeloos het rijexamen kunnen afleggen. De rit bestaat voornamelijk uit een aantal vaste onderdelen. Dit betekent dat de focus ligt op: de beheersing van de auto, kijkgedrag, het verlenen van voorrang en algemeen inzicht in het verkeer. Tot slot worden ook bijzondere verrichtingen geoefend zoals parkeren.

Bij rijschool Atlas worden de autorijlessen in diverse talen aangeboden, o.a. in het Nederlands, Engels, Arabisch of Frans. Ook kun je kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke rij-instructeur

 

Motorrijden is leuk en avontuurlijk, je geniet van alle vrijheid die je bij het autorijden niet hebt, zo zwaai je mensen uit in de file en hoeft je geen parkeer-app in te stellen, bovendien kunt je je motor overal kwijt. Als dit jou ook aanspreekt, dan is een motorrijbewijs zeker iets voor jou!

Voor de motor bestaan er drie verschillende rijbewijzen:

A1: vanaf 18 jaar mag je het rijbewijs voor de lichtmotor (A1) halen. Vanaf je 17e jaar mag je beginnen met de rijlessen en het behalen van je theorie.

A2: vanaf 20 jaar mag je het rijbewijs voor de middelzware motor (A2) halen. Indien je voor je motortheorie-examen bent geslaagd of in het bezit bent van een autorijbewijs, mag je vanaf je twintigste rijlessen gaan volgen.

A: vanaf 21 jaar mag je het rijbewijs halen voor de zware motor (A). Indien je voor je motortheorie-examen bent geslaagd of in het bezit bent van een autorijbewijs, mag je vanaf deze leeftijd rijlessen gaan volgen.